När ska man ansöka om lån och när inte

Det är viktigt att veta när man ska ansöka om lån och när man inte ska göra det. Om du inte gör det kan du sluta spendera mer pengar än du behöver på räntor. Dessutom kanske du inte får ditt lån godkänt. I vissa fall kan ditt lån avvisas och du hamnar i fängelse. Men det finns sätt att lösa dessa problem.

Ett av de enklaste sätten att förbättra dina chanser att bli godkänd är genom att betala av befintliga skulder. Detta kan hjälpa dig att förbättra din kreditvärdighet och öka din DTI-kvot. Ett annat sätt att öka din DTI är genom att skaffa ett nytt jobb.

När du ansöker om ett lån, se till att du har rätt pappersarbete till hands. Att ha fel pappersarbete kan leda till att din ansökan avslås. Vissa långivare kan kräva att du lämnar in skattedeklarationer, lönebesked eller kontoutdrag. Var beredd att tillhandahålla dessa dokument, men du kan också lita på att en bankman berättar om du behöver dem.

Om du letar efter ett litet privatlån, kolla in priserna som erbjuds av olika företag. Du kan hitta några förvånansvärt låga räntor på till exempel peer-to-peer (P2P) långivare. Om du har bra krediter kan den här typen av lån vara ett bättre alternativ än traditionella banker. Kostnaden för dessa lån kan vara lägre, men amorteringarna blir högre.

Om du funderar på att ta ett stort eget lån, kan du förvänta dig att vänta veckor eller till och med månader. För bästa resultat bör du undvika att ansöka om lån i början av månaden. Under de hektiska affärsmånaderna kommer dina chanser att bli godkända vara små.

Men du kan fortfarande få finansiering på kort tid. Många banker erbjuder en personlig upplevelse och vägledning genom ansökningsprocessen. Dessutom erbjuder vissa lokala banker högre lånekvalifikationsstandarder för befintliga kunder.

Bortsett från en solid ekonomisk grund, kanske du vill överväga ett personligt lån för andra ändamål, till exempel hemförbättringar, en familjesemester eller till och med en bil. Långivare kommer att titta på flera olika faktorer när de överväger om de ska godkänna ditt lån. Din långivare kommer att överväga din kredithistorik, din inkomst och din skuld i förhållande till inkomst innan du godkänner eller avslår ditt lån.

När du jämför de olika erbjudandena, se till att ta hänsyn till avgifterna. Dessa kan variera från långivare till långivare och kanske inte listas förrän efter att du har skickat in din ansökan. Dessutom kan du spara hundratals dollar genom att jämföra olika låneerbjudanden. Och om du får avslag kan du alltid ansöka igen med en medundertecknare.

Även om det bästa låneerbjudandet kanske inte är tillgängligt för dig, finns det sätt att säkerställa att du inte får det värsta. Flera saker att tänka på inkluderar att kontrollera din kreditpoäng, be din bankman om hjälp och undvika fallgroparna med avlöningsdagslån.

Slutligen, om du har fått avslag på ett lån, bör du göra lite research och lära dig mer om lånet du nekades. Du kan till exempel bli förvånad över att få reda på att vissa lån kan betalas av på bara några veckor. Med detta i åtanke kan du förbättra dina chanser att bli godkänd genom att använda dina lånemedel för att betala av högränteskulder.